Gregers Grams Vei

Location: Oslo
Size: 1000 m²
Status: Completed 2013

- Kandidat Oslo bys Arkitekturpris 2014

The five single-family houses in Gregers Grams vei of Oslo are organized around a shared yard, which offer direct access to the residences. The site is naturally south-sloping, and the parking area is built as a shared underground facility. The residences have a consistent design, both in material use and detailing. However, each house is customized to its specific location on the site, sunlight conditions, terrain and surrounding buildings, making each house unique. The gaps between the buildings provide varied views as well as private and semi-private outdoor spaces.

Prosjektet omhandler 5 ulike eneboliger organisert rundt et felles tun. De kompakte volumene er delt i to høyder slik at de innvendige rommene hele tiden forholder seg til det varierende terrenget. Resultatet er hele 10 ulike nivåer. Prosjektet har energieffektive løsninger og fokus på varig og tidløs materialbruk/detaljering.

Foto: Henrik Beck Kæmpe

Share