Schiøtts vei 5

To tremansboliger.

Ferdigstilt: 2017
Areal: 1600 m2, inkludert parkering & fellesarealer

Photo: Åke E:son Lindman

Organisering

Prosjektet omkranser en eksisterende villa på toppen av eiendommen og består av to ny tremannsboliger. De to nye husene ligner hverandre, men er orientert i forhold til forskjellig terrengsituasjon og tilpasset tilstøtende bebyggelse. Plasseringen av volumene er nøye innpasset det kuperte terrenget slik at fjellet blir en del av prosjektet. Trærne gir husene en sterk tilknytning til stedets sammenheng. Flate tak sikrer attraktive uteplasser med fantastisk utsyn. Her er også innpasset et atrium som forbinder den øverste leiligheten med takhagen. Garasjekjelleren ligger skjult i fjellet binder sammen husene under terreng.

Byggene er kompakte og utnytter tomtens gode sol- og utsiktsforhold maksimalt. Leilighetene er organisert rundt en sentralt kjerne og føringsareal som gir fri bevegelse langs fasadene og utsikten. Hver leilighet har sitt eget forhold til terrenget med egen inngang og/eller uteplass på terreng. Dette forsterker boligenes kontakt med uteområdene. I tillegg til interne trapper er det heis med adkomst fra garasjeanlegget og inngangsplanet til hver etasje.

Share