9500-023.jpg9500-026.jpg9500-007.jpg9500-008.jpg9500-012.jpg9500-022.jpg9500-036-1.jpg9500-035.jpg9500-016.jpg9500-020.jpg9500-021.jpg9500-032.jpg9500-033.jpg9500-040-1.jpg9500-043.jpgsit-plan.jpga71-110-kjeller-firkant.jpga71-113-1-etasje-firkant.jpga71-112-2etasje-firkant.jpga71-111-3-etsasjefirkant.jpgsnitt-b-m-fasade-sr.jpg

Munthes Gate 29

Sted: Oslo
Størrelse: 1400 m² inkludert garasje
Status: Ferdigstilt 2019


En modernistisk kontorbygning i teglstein på Frogner er omskapt til et byhus med ni boliger i varierende størrelser fra 77 til 196 kvadratmeter. Munthes Gate 29 ble opprinnelig tegnet av arkitektene Trond Eliassen og Birger Lambertz-Nilssen i 1973. Kontorbygningen vant da Sundts premie for fremragende arkitektur, og er nå oppført på gul liste på grunn av sin verdi som et forseggjort arkitekturanlegg for sin tid. Transformasjonen ønsker å ivareta bygningens tidløse karakter, samtidig som nye funksjoner gir nytt liv.

Dempet og tilbaketrukket fra fortauet strekker bygningen seg bakover og skaper spennende, grønne oaser på flere nivåer. Bygningens premisser og allerede eksisterende kvaliteter, gir muligheter til å skape en variasjon av rom både ute og inne. Ni hjem med ulik atmosfære og utforming er resultatet av å utnytte eksisterende struktur for å skape funksjonelle og gode rom å oppholde seg i. Hver bolig har et privat uterom med store vindusflater som slipper inn lys og etablerer glidende overganger mellom inne- og ute.

Det tidløse uttrykket er rendyrket ved blant annet å være tro mot naturmaterialer som eik, kobber, teglstein og granitt. Solide og varige materialer er brukt for å videreføre arkitekturarven – slik at bygningen forblir en tidløs klassiker.



Foto: Åke E:son Lindman



A listed, regional modernist, low office building at Frogner, Oslo is re-purposed onto a residential building with nine apartments in varying sizes, spanning from 77 to 196 m2. The original project was built in 1973, designed by architects Trond Eliassen and Birger Lambertz-Nilssen, they were awarded the “Sundt” prize for architecture due to “Munthes gate”-complex’s outstanding quality. The building is now listed as propper representative for architecture of its period. The transformation strives to preserve this particular character, while giving the building a new life.

Stepped back from the street, the low profile building extends perpendicularly in the plot creating private green gardens in different levels. The renovation intends to exploit this existing quality to provide a sequence of inviting rooms both inside and outside. Adapting to the existing bearing structure resulted in nine unique homes, with a different layout and atmosphere, and allowed the opening of new large windows inviting the light and establishing a smooth transition to their private outdoor spaces.



The periods expression is reinforced by staying true to natural materials, oak and copper are used to complement the existing red bricks, while granite stone and corten steel are added to the exterior areas. Formal abstraction, a balanced colour scheme and attention to detail contributes to give the building a coherent, warm expression bringing back to life the timeless, classic qualities of the old “Munthes gate 29” award winning building.

Share