front02.jpgfront01.jpgbakhage02.jpgbakhage01.jpgbakhage05.jpginngang.jpgatrium03-ol.jpgatrium02-ol.jpgspisebord02.jpgkjkken01.jpgspisestue01.jpggang01.jpgbad04-ol.jpgtrapp-1.jpgstue02.jpgstue01.jpgbakhage04.jpgsituasjon.jpga08-situasjonsplan.jpga07-snitt-ee.jpga04-plan-1etg-2.jpga05-plan-2etg-1.jpg-.jpg

Villa Berg

Sted: Berg, Oslo
Størrelse: 390 m² inkludert garasje
Status: Ferdigstilt 2020

Eneboligen i Nils Lauritssøns vei ligger på en smal tomt i et villaområde på Berg. Boligen ligger tilbaketrukket fra veien og følger rytmen av husene i nærområdet. Boligen har en homogen, tydelig og presis form med en smal fasade mot veien og en lang kropp som tilpasser seg til terrenget på tomten. Huset underordner seg med det de større hvite nærliggende villaene.

Det smale bygningsvolumet gir romslige mellomrom mot omkringliggende bebyggelse og skaper private og gode utearealer. Oppholdsrommene i boligen er direkte tilkoblet et skjermet uterom ut fra første etasje. Gjennom et atrium lages en vertikal forbindelse som bringer lys ned til basen og skaper en rik indre verden.


Dempede og tidløse material og fargevalg spiller på den nærliggende hagebyen. Boligens base, som møter og tilpasser seg terrenget er utført i plasstøpt betong med tilslag av rødt pigment. Solide og varige materialer som rød tegl, kobber og eik er brukt og bidrar til et vakkert og tidløs preg.


Foto: Ruben Ratkusic

The house in Nils Lauritssøns vei is located on a narrow plot in a residential area on Berg, Oslo. It is placed in a secluded position from the road and follows the rhythm of the neighboring houses in the area. The building has a homogeneous, clear and precise shape with a narrow facade facing the road and a long body that takes advantage of the sloping terrain on the site.

The narrow building volume gives space in-between the neighboring houses and creates a private and enclosed outdoor area. All rooms are connected to the courtyard on the first floor. An atrium brings down light to the ground floor and creates a rich inner world.

The local context of the neighboring garden city is referenced through the materials and colors of the facades. The plinth is cast in red pigmented concrete and is able to meet and adapt to the terrain. Solid and durable materials such as red brick, copper and oak are used and contribute to a subdued and timeless feel.

Share